Susu kambing mencerahkan kulit.

Mandi susu memang dah popular sejak dari zaman nenek moyang kita lagi.  Kenapa susu kambing bagus untuk kulit?

Susu kambing ni banyak kelebihan untuk kulit seperti Lactic Acid, Vitamin C, E & A.

Susu kambing juga dipercayai boleh merawat jerawat, increase cell regeneration, bagus untuk kulit sensitif, ekzema & psoriasis, anti aging, dan boleh melembapkan kulit. Wahhh banyak betul kelebihan dia kan.

Jom kita buat sendiri mandian susu kambing untuk cerahkan kulit.  Tak perlu pegi spa dah..  Kena rajin mandi air susu kambing ni, baru nampak kesannya.  

Bahan bahannya:

1. Serbuk susu kambing (tak kisah brand apa, hi goat pun boleh..)

2. Air panas

Normally Kak Belle guna 3-4 paket serbuk susu kambing baru cukup untuk mandi.  Nak pakai lebih pun takde masalah sebab tak mahal pun harga sepeket tu.

Lagi satu kelebihan, bila konsisten mandi susu ni kulit jadi auto lembut!

Korang cuba tau..

 

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published